Jak si vytvořit jednodenní restauraci?

Text je přeložen z oficiálních stránek Restaurant Day.

 

Nejprve všechno naplánujte
Káva a zákusky v parku, chuťovky z kufru auta, šestichodová večeře ve Vašem obýváku – jak vypadá a chutná Vaše ideální restaurace? Čím zábavnější koncept, tím více šťastných zákazníků to přitáhne! Výstřednost však není hlavním cílem akce – prostě zkuste vymyslet restauraci, která by se Vám osobně líbila nejvíc.
Je klíčové mít dobrou lokalitu. V létě mezi oblíbená místa patří parky, dvorky a nároží. V zimě se milovníci Restaurant Day mohou shromažďovat v domácnostech, kancelářích a jiných vnitřních prostorách.


Oslovte své zákazníky
Když jste si vybrali místo a naplánovali menu, přihlaste svou restauraci na http://www.restaurantday.org/en/edit/. Vymyslete nějaký vtipný název, který shrnuje Vaši koncepci, určete si otevírací dobu a vyplňte další podrobnosti (můžete je upravit i později ). Využijte sociální sítě (např. vytvořte akci na Facebooku), pomůže to šířit informace dál.


Prosím, mějte na paměti, že všechny restaurace s jasně obchodním, politickým nebo náboženským záměrem, nebo restaurace spojené s existujícími obchodními značkami, nebo dělající reklamu na komerční prostor nebo podnikání, budou z akce stáhnuty.
 

Buďte připraveni na akci
Požádejte své přátele, aby Vám pomohli, budete s největší pravděpodobností pomoc potřebovat. Provoz restaurace (i na jeden den) je tvrdá práce. Práce v týmu je efektivnější a také mnohem zábavnější.


Vyhraďte si dostatek času na přípravu svého jídla. Pokud to budete potřebovat, mějte dostatek prostoru na chlazení nebo ohřívání, a záložní plán pro případ, že se vyskytne něco nečekaného. Jste schopni udržet jídlo horké dostatečně dlouho? Snažte se být realističtí ohledně množství lidí, které jste schopni obsloužit. Je také dobré mít plán B pro případ nepříznivého počasí.
 

Podělte se o své zkušenosti
Restaurant Day je založen na spontánnosti a dobrovolnictví. Pokud máte dotazy týkající se provozování restaurací, doporučujeme Vám začít rozhovor na facebookové stránce Restaurant Day Prague, kterou sledují další provozovatelé restaurací. Najdete zde aktuální informace a doporučujeme každému, aby se zde podělil o své zkušenosti.


Mějte, prosím, na paměti, že webové stránky Restaurant Day slouží pouze ke shromažďování a sdílení informací o Vašich restauracích. Jako provozovatel restaurace je každý osobně zodpovědný za všechny činnosti související s provozem své jednodenní restaurace.