Co znamená Restaurant Day?

Říká se, že lidé tráví spoustu času u televize, že se od sebe vzdalují, že se už nedokáží k sobě slušně chovat. Restaurant Day Vás zaručeně přesvědčí o tom, že tomu tak není a být nemusí. Je to událost, která naopak lidi sbližuje, a ze které mají všichni radost!

 

Na Restaurant Day 17. srpna vyrostou na náměstí Svobody zajímavé malé dočasné restaurace, aby se zde lidé setkali, pobavili se, něco nového se naučili a odcházeli domů spokojenější. Také aby navázali nové kontakty a v případě turistů měli o důvod více se do Jeseníku vracet.

 

Restaurant Day je událostí, která chce vnést do ulic život, zábavu a pohodu. Chce navrátit veřejná prostranství lidem pro jejich vlastní nápady a aktivity. Usiluje o to, aby místem setkání sousedů nebyly supermarkety. ale příjemnější prostředí, kde si lidé vklidu popovídají.

 

Restaurant Day začal ve Finsku v roce 2011 a jeho myšlenka se rychle rozšířila po světě. Odstartoval vlnu dalších sousedských akcí ve světě i v ČR. I Jeseník by se tak časem mohl zařadit mezi města, kde rostou na ulicích piána a šachové stolky, kde se cvičí, kde se pořádají bazárky, kde se čtou knihy z pouličních knihovniček, kde se vystavují zajímavé věci a vystupují zajímaví lidé, kde setkání lidí v ulicích vede ke zrodu nových nápadů a ke spolupráci. Nechte se inspirovat Restaurant Day a vymyslete si vlastní způsob, jak oživit atmosféru Jeseníku!